Daire Başkanımız Yavuz ÇOMARLI Üniversitemiz personeli ile Bartın İl Özel İdaresi personeline ''EKAP Üzerinden Doğrudan Temin Süreci'' konulu eğitim gerçekleştirildi.

Bartın Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı planlamasında gerçekleştirilen hizmet içi eğitim programı kapsamında Daire Başkanımız Yavuz ÇOMARLI tarafından Üniversitemiz personeli ile Bartın İl Özel İdaresi personeline  ''EKAP Üzerinden Doğrudan Temin Süreci'' konulu eğitim gerçekleştirildi.

Yoğun katılımla gerçekleştirilen eğitimde 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 22 nci maddesi kapsamında  Doğrudan Temin Yoluyla Yapılacak Alımların EKAP üzerinden duyurulabilmesine yönelik uygulamanın 1 Şubat 2022 itibariyle devreye alınmış olmasının,

Kamu kaynaklarının etkin ekonomik ve verimli kullanılması ile ihtiyacın zamanında karşılanması, kamu alımlarında saydamlığın artırılması, kamu kaynaklarının kullanımı konusunda kamuoyu denetiminin sağlanması ile alımlara ilişkin bilgilerin zamanında ve sağlıklı bir şekilde toplanarak ihtiyaç duyulan istatistiklerin üretilmesi açısından önemi vurgulandı.

Doğrudan Temin Yoluyla Yapılacak Alımlara ilişkin EKAP üzerinden uygulamalı örnekler gerçekleştirildi.